Actualitat https://www.blogger.com/blog/page/edit/1887214646559939456/2741053002066028077

23.12.14

El Pessebre del Barri


El meu bon veí i company de mogudes farronenques Pep Arisa m'ha fet fixar en una de les meravelles que té el nostre barri durant aquestes dates: el pessebre de la Tapisseria Pons, al carrer Sant Hermenegild.


Aquí publico algunes de les fotografies que m'ha enviat, acompanyades de les seves mateixes paraules. Gracies Pep, et converteixes en el primer col·laborador d'aquest blog.

 "…... Des de fa 12 anys a la Tapisseria Pons del carrer de Sant Hermenegild 26, cada any hi fan -ocupant gairebé mitja botiga- un pessebre que (com que es veu des del carrer) m'atreviria a dir que és el Pessebre del Barri.




 El pessebre que va iniciar el "patriarca", en Santiago, el fan entre tota la família: el mateix Santiago, la Teresa, en Jordi, la Mercè, la Yolanda i en Joel. Tots d'una manera o altra hi col·laboren. Moltes de les casetes, detalls  i el pont son obra d'en Santiago (que és un manetes).
 És un pessebre com el que tots nosaltres havíem fet (i alguns segurament continueu fent) a casa: amb els trossos de suro, la molsa, el riuet i els camins, el cel amb paper de color blau i les seves estrelletes, els llums que sempre es fonien abans d'hora, casetes aquí i allà i un munt de figuretes (que  anàvem ampliant cada any i guardàvem ben embolicades amb paper de diari...).
 
Aquest i el fet que el posin en un lloc -l'aparador- a la vista de tothom és el que el fa una mica de tots: el Pessebre del barri."

Pep Arisa

3 comentaris:

  1. Araceli, moltes gràcies per l'amable acollida al teu blog. Perdona l'atreviment, però el pessebre de la família Pons és, una mica, -o almenys així ho sentim- del Barri. Moltes botigues, escoles i la parròquia del Farró, en el món pessebril, hi son representades.
    És, per mi, tot un honor que em consideris un "col·laborador" de les teves "Finestres del Farró" !!!.
    Molt bones festes !!!

    ResponElimina
  2. Dons a veure si t'animes a enviar més textos. N'estaré molt contenta.

    ResponElimina
  3. Tapisseria Pons6/1/15 10:31

    Moltes gràcies per considerar-nos el pessebre del barri, nosaltres ho fem amb molt de carinyo. Les tradicions no s'haurien de perdre i aquesta es la nostra petita col.laboració en aquestes dates de Nadal.

    ResponElimina